Welke smartwatch?
Vanwege het overmatig aanbod en consumeren van technologie zijn we er op ingesteld om veel technische gadgets te gebruiken in ons dagelijkse leven. Het is daarom belangrijk goed op te letten bij de aankoop, zodat we maximale functies tegen een betaalbare prijs krijgen. Helaas gebeurt het vaak dat we te weinig kennis hebben van deze functies, wat voor een slechte ervaring kan zorgen. Smartwatches zijn tegenwoordig de meest populaire en gewilde gadgets. Voor zowel de dames als de heren, zijn de ontwerpen met hun tijd meegegaan. Hierdoor hebben ze steeds meer weg van een traditioneel horloge.
Ze vertellen je niet alleen de tijd, maar geven je ook een dynamische look, door de vele ingebouwde melding functies blijf je over van alles op de hoogte. En dan heb je nog de verschillende stijlen en uitvoeringen, waardoor ze op traditionele horloges lijken. Welke smartwatch zou je moeten kopen? Wat zijn de belangrijkste functies? Kies je voor een budgetvriendelijk smartwatch, die compatibel is met je smartphone of kies voor een ontwerp die bij je hoort en waarin je jezelf kunt vinden. Ben je wel of niet sportief, dit zijn allemaal dingen die meewegen in de aanschaf.
Welke smartwatch voor iPhone?
Dus je wilt weten welke smartwatch voor iPhone de beste keus is? Op dat gebied is er goed nieuws, op dit moment zijn er veel keuzes met boordevol interessante functies, uitgevoerd in luxueuze ontwerpen die ervoor zorgen dat je pols er altijd modieus uitziet. Het vervelende nieuws is dat er moeilijk te beslissen valt welke te kiezen voor je iPhone. Sinds het release van de eerste Apple smartwatch in 2015 is het hard gegaan. We zijn al bij Apple Watch 4 met een van rand-tot-rand-display in de nieuwste formaten inclusief een ECG-hartmonitor.
Bovendien zijn er een schat aan andere smartwatches die prima functioneren met je iPhone, waaronder bijvoorbeeld Wear Os van Google en Tizen Samsung smartwatches. De horloges Apple Watch 3 en 4 zijn op dit moment de meest op maat gesneden voor de ultieme iPhone ervaring met watchOS, werkt ook perfect met iOS. Maar zoals al eerder gezegd je hoeft niet speciaal een Apple Watch aan te schaffen om compatibel te zijn met je iPhone.
Welke smartwatch past bij mij?
Zou het om een smartphone gaan, dan zijn er vele modellen om te vergelijken die scherp tegen elkaar aftekenen. Je weet van een mobiele telefoon wat voor taken je kan verwachten, zoals bellen, sms’en en je favoriete apps uitvoeren. Maar gaat het om smartwatches, dan zijn er niet alleen veel keuzes, ook verschillende functies. Wat, het vinden van de juiste smartwatch een stuk moeilijker maakt. De vraag: “Welke smartwatch past bij mij?” is iets waar je je niet door moet laten verwarren. Zoek naar je eigen specifieke behoeften, zodat je de juiste kiest. Veel merken vervagen de grenzen tussen fitness trackers en smartwatches.
Ben je een fanatiek buiten sporter is er veel aanbod op dit gebied. Wel zo makkelijk is voor een uitvoering te kiezen waar je dan niet afhankelijk bent van je mobiele telefoon ‒ daar dit lastig hardlopen is met een telefoon in je sportbroek. De meeste eersteklas topmerken smartwatches zijn in wezen miniatuur telefoons die om je pols zitten. Ze hebben een tal van mogelijkheden, zoals het volgen van de route die je aan het lopen bent, je kunt er je muziek in op slaan of zelf het voeren van gesprekken, omdat ze een klein simkaartje bevatten. Neem altijd de tijd voor het maken van je keuze.
Welke smartwatch kopen?
Natuurlijk moet het model en comfort ook een rol spelen bij je beslissing. Ga je de smartwatch vaak dragen, dan wil je er verzekerd van zijn dat het lekker om je pols zit. Koop je hem in de winkel dan kun je er een paar op maat proberen. Het wordt wat moeilijker als je hem online gaat kopen, dan is het verstandig om een paar online beoordelingen te bekijken. Je kunt een beeld krijgen van hoe het eruit ziet door de foto’s te bestuderen, neem de details goed door, zodat je inzicht krijgt van het gewicht en hoe deze om je pols zult voelen. Ben je een sporter controleer dan de specificaties voor functies zoals een hartslagmeter. Sommige bevatten deze functie wel, andere weer niet.
Veel smartwatches hebben ingebouwde fitness functie, zoals een hartslagsensor en GPS. Waarvoor en welke smartwatch kopen? Is en blijft de cruciale vraag als je niet weet waarvoor je het wil gebruiken. Sommige uitvoeringen worden verkocht als een op gezondheid gericht apparaat in plaats als vervanging van je smartphone. Houdt wel rekening dat comfort net zo belangrijk is als het gemak dat je het horloge om je pols kan doen. Vermijd omslachtige horlogebandjes. Tegenwoordig gebruiken de meeste standaard gespen en zijn uitgevoerd als de traditionele ronde klokjes.